Za voľnú nedeľu

Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský a prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) Slovenskej republiky Jozef Kollár sú presvedčení, že zamestnanci by mali mať právo na voľnú nedeľu, aby mohli záver týždňa venovať rodine, svojim záľubám a duchovným hodnotám.

„Presnejšie povedané, my, odborári, sme za to, aby sme nemuseli pracovať nikdy, ale keď KBS ponúka nedele, aj to berieme,“ povedal k tomu Kollár.

V posledných rokoch možno podľa Zvolenského a Kollára na Slovensku vnímať prehlbovanie rozdielov medzi bohatými a chudobnými.

„A aby sa tie rozdiely náhodou nezačali stierať, tak treba všetkým zamestnancom zakázať pracovať za nedeľňajšiu vyššiu mzdu,“ prejavili sa odbory a cirkev maximálne logicky.

Zamestnancom podľa nich treba umožniť, aby mohli viac času prežiť so svojimi najbližšími. „V kostole, prirodzene. Nič iné sa za vhodné prežitie času s najbližšími nepovažuje,“ zdôraznila KBS.

Prítomnosťou miništrantov v kostole chce zase KBS zabezpečiť, aby sa aj kňazi mohli venovať svojim záľubám so svojimi najbližšími.


Pridaj komentár